Изборник Затворити

Успех српских ђака на светском такмичењу у роботици

Српски тим ученика Политехнике, школе за нове технологије из Београда, постигао је велики успех на Светском такмичењу у образовној роботици (WER) у Шангају освајањем посебне nаградe за најбољу презентацију своје земље и рада у роботици на основу наступа који је приредио.

Сјајни средњошколци Михајло Михајловић, Машан Вучинић и Никола Старчевић, уз подршку ментора Јована Милетића, борили су се на светском купу у Кини 18. и 19. новембра 2017. Одмеравајући своја знања са још 8.000 најбољих младих роботичара из 16 земаља света.

Ово је први пут да Србија има представнике на овом престижном такмичењу, а прилику да учествују на истом добили су након освојеног другог места на WER отвореном купу Хрватске и региона који је у септембру организовао ИРИМ.

Покретач акције у Хрватској, Институт за развој и иновативност младих, донирао је напредну Абилиџ опрему акцији Битка за знање, у оквиру које је Политехничка школа добила ову опрему која се користи за престижно WER такмичење. Фонд Б92 и Битка за знање су финансијски подржали учешће и одлазак тимова из Србије на квалификационо такмичење у Загреб у септембру, а потом и учешће најбољег српског тима на финалу у Шангају.

Извор: Н1

Слични чланци