Изборник Затворити

Традиција и потомство највеће су нам богатство

Певачице етно-поп музике, близнакиње Марија и Марина Гобовић недавно су објавиле трећи албум „Деци на дар“ којим су се представиле публици на нов начин, као ауторке музике за децу. Познате су као интерпретаторке традиционалне музике у сопственим оригиналним и модерним аранжманима коју су овековечиле на прва два албума „Зора“ и „Пробуди се“. Сада су урадиле текстове и музику за осам нумера намењених најмлађима, а признања већ стижу.

– Пре неколико дана на „Лето Фест-у 2019“ у Аранђеловцу песма „Зека“ добила је награду за композицију – каже у разговору за „Новости“ Марина Гобовић.

Дечија песма „Зека“

Четворо деце – њихови главни критичари

Она открива да су им главни критичари за нумере на новом албуму били њихово четворо деце, Маринини Јанко (5) и Катарина (2) и Маријини Софија (7) и Стефан (3).

– Када видимо да се њима допада музика коју стварамо, логично је да ће се и другој дечици свидети – објаснила је Марина. – Није им се допала једна балада, веома их је растужила и та песма се није ни нашла на албуму.

Све нумере су екранизоване, а у спотовима се појављују и ученици школе певања „Славујчићи“ коју сестре воде већ годину дана, а тренутно је похађа тридесетак ђака од 4 до 14 година.

– Рад са децом није нимало лак, зато што је потребно да их и анимирате и едукујете, али је изузетно леп посао – наглашава Марина.

Близнакиње се баве музиком од малих ногу захваљујући родитељима који су рано приметили њихов дар. Талентоване су на оца који је свирао виолину, али се није томе озбиљно посветио.

– Мама и тата су нас уписали у музичку школу са пет година јер су приметили да смо музикалне – прича нам Гобовићева. – Упоредо нам је текло редовно и музичко школовање, а после средње смо одлучиле ипак да упишемо Правни факултет и дипломирале смо у року, тако да се сада бавимо и музиком и правом.

Увек заједно

Марина и Марија само једанпут нису заједно наступале, а иначе су нераздвојне.

– То се десило када је Марија била у другом стању, а мене су позвали да гостујем негде и уопште се нисам осећала добро када сам била сама на сцени – признаје Марина. – Ваљда смо навикле да увек певамо заједно. Имати сестру близнакињу је најлепше на свету. Родиле смо четворо деце али нисмо прекидале каријеру, наступале смо до седмог месеца трудноће, само смо се једном раздвојиле.

Међу њима, ипак, има разлике. Марија више воли баладе, а Марина брзе ритмове, али онда праве компромисе и зато се на њиховим албумима може наћи све – од клавира до трубача.

Талентоване и успешне сестре Гобовић су у последње две године добиле више од десет награда за неговање културе, традиције, очување изворне музике, за залагање и рад с најмлађима

– Та признања представљају потврду да радимо на прави и квалитетан начин – јасна је Марина. – Такође су подстрек да наставимо да се бавимо и едукацијом деце, писањем песама за њих, као и изворном музиком од које не одустајемо.

Занимљива подударност мужева

Сестре успешно усклађују породичне и бројне професионалне обавезе захваљујући добром организовању и подршци породице.

– Уз нас су наши мужеви, родитељи, а све може да се постигне ако има љубави и воље да се ради – рекла нам је Марина и истакла да су њихови брачни партнери већ навикли да оне имају дупле обавезе, као што су имале и дупло школовање.

Изгледа да њима све иде у пару, па им чак и мужеви имају исто име, године и професију. Обојица се зову Бојан, две године су старији од близнакиња (рођени 1982) и дипломирани су електроинжењери.

Извор: Вечерње Новости

Слични чланци