Изборник Затворити

Прво место за студента са ЕТФ-а: Остварење сна да успешно представљам Србију

Тома Гаврић, студент четврте године Електротехничког факултета у Београду, освојио је прво место на 14. Међународној олимпијади из микроелектронике, која је одржана од 5. до 7. новембра у Јеревану.

Најбољи студенти света, њих 34-оро, учествовали су у финалној фази Олимпијаде, а организатор тог такмичења била је америчка компанија Синопсис заједно са Институтом инжењера електротехнике и електронике. Право учешћа на олимпијади имали су сви студенти основних, мастер или докторских студија млађи од 30 година.

„За мене лично то остварење сна, да представљам Србију на највећем могућем нивоу, на интернационалној олимпијади и још успешно завршити, тако да сам пресрећан што сам имао прилику да учествујем“

Он је објаснио да су студенти имали 30 задатака, проблема у трајању од четири сата из различитих области и требало је да предложе решења.

„У неким случајевима смо ми правили неке мале уређаје, а у другима смо анализирали проблеме и решавали их. Једна од мојих жеља кад сам био мали је да одем у иностранство макар на студије мастер, па бих онда да се вратим у Србију, јер је ипак овде најлепше“, казао је.

Извор/Светлопис: Н1Инфо / Колектив.ме

Слични чланци