Изборник Затворити

Подстицање правих вредности: деца богата – ЗНАЊЕМ!

На друштвеној мрежи Инстаграм, формирана је група из Србије под именом „Деца богата знањем“. Покретач ове групе је Ленка Живановић, ученица трећег разреда Ваљевске гимназије, која је, према сопственом признању, групу покренула као одговор на светске профиле који прате животе богате деце.

Ленка Живановић иначе је званични фотограф Србије на Европском парламенту младих, стипендиста је Гетеовог кампа, вишегодишњи супешни учесник на ребупличким такмичењима из познавања енглеског језика.

„Урадила сам то како би моји вршњаци видели да постоје људи који се труде и успевају, како би и они добили мотивацију. Мислим да је ова страница савршен пример који може деци да покаже праве узоре, и да им то буде доступно на Инстаграму, нечему што сви користе“, објашњава Ленка и додаје да пропаганда одређеног начина живота утиче на формирање погрешних узора због којих су младима данас ближе материјалне од духовних вредности.

Власници „богатих“ профила бахато позирају с новчаницама у скупим хаљинама, купају се у „Дом Перињону“ и с најлуксузнијих јахти скачу у бисерно чисто море. „Деца богата знањем“ у Србији не изгледају старије, не облаче се непристојно и позирају с пехарима и наградама.

Један од администратора профила „Деце богате знањем“ је Викторија Ћосић Петровић. „У већини медија се пропагирају ствари које нису за понос. Тој деци треба дати простора, пружити им прилику да они буду пример другој деци, да покажу да се може путовати по целој Европи, зато што си успешан, зато што радиш занимљиве ствари, да то не мора неко други да ти плати. Желели смо да покажемо прави пут, да правимо нове узоре“, објашњава Петровићева.

Покретачи ове групе верују да ће успети да мотивишу прво регион, а потом и децу богату знањем из Европе и света. Они већ раде на промоцији идеје, а, како кажу, јављају им се српски студенти који студирају ван земље, с жељом и намером да помогну да се идеја прошири.

До краја ове године, покретачи ове групе на Инстаграму планирају да организују фестивал „Деца богата знањем“, с циљем да се ова деца окупе и упознају, али и да их виде представници факултета, привреде и друштва, који ће такође бити позвани.

Марија Дуроњић

Извор: Serbios Unidos

Слични чланци